Multi dintre noi cred ca doar girafele cu gat lung au supravietuit evolutiei pentru ca au avut un avantaj in fata celorlalte tipuri de girafe, cu gat scurt, insa acest lucru nu este neaparat adevarat.
De ce au girafele gaturi lungi?
Gaturile mai lungi nu ofera un avantaj in mod deodebit pentru girafe pentru ca acestora le pasa mai mult de tipul frunzelor pe care le mananca decat de inaltimea la care sunt situate acestea spre deosebire de alte specii de animale.
Daca acest lucru este destul de surprinzator pentru tine, stiinta nu stie de asemenea foarte multe lucruri despre lungimea gaturilor girafelor. Nu exista un consens asupra conditiilor pentru care girafele au capatat gaturi lungi.
O teorie sugereaza ca girafele au dezvoltat gaturi lungi drept trasatura de imperechere, in alte cuvinte, acest lucru ajuta masculii sa se cupleze cu femelele girafa, insa nu exista nici o dovada care sa demonstreze si sa sustina acest fapt.
Ba din contra, gaturile lungi si mari, indiferent de cat de bine arata, ar putea constitui un mare dezavantaj in lumea salbatica si cu siguranta vor disparea la un moment dat in viitor, arunci cand lumea animalelor va evolua.
O alta teorie sustine faptul ca aceste mamifere au fost nevoite sa dezvolte o asemenea anatomie, gaturile lungi, pentru a compensa picioarele lungi pe care le au, insa din nou, aceasta teorie este bazata mai putin pe marturii faptice si mai mult pe o privire stiintifica aruncata asupra girafelor, dar si mai multe presupuneri.
De ce migreaza pasarile?
Cu totii stim ca pasarile migreaza pe distante destul de mari in fiecare an pentru a depune oua si pentru a scapa de iernile dure. Ceea ce nu stim, totusi, este de ce fac acest lucru. Migratia pasarilor ramane una dintre cele mai mari mistere legate de comportamentul animalelor, chiar si pentru stiinta. Si chiar daca oamenii de stiinta au incercat din greu sa rezolve acest mister de mult timp, raspunsurile nu au venit inca asa cum se astepta.